Fasadrenovering i Stockholm

En renovering av en byggnadsfasad bidrar till väldigt mycket beroende på vad för typ av bostad det sker på. I Stockholm sker det väldigt många fasadrenoveringar årligen. Detta då man bryr sig om hur husfasaden ser ut väldigt mycket och ett trevligare yttre på en bostad ger intrycket av ett finare inre. Att genomföra en fasadrenovering i Stockholm kostar lite olika beroende på vad för typ av fasad det är och hur stort det är.

Materialet på fasaden styr kostnaden

Beroende på vad för typ av material fasaden är gjord av så brukar man behöva renovera fasaden varierande många gånger. I Stockholm där putsfasad är väldigt vanligt så behöver man inte genomföra fasadrenoveringar lika ofta. Detta då det är ett väldigt tåligt material som klarar av de flesta väder och vind. Det kan dock vara så att det under hårda vintrar blir frostsprängningar och måste renoveras. Det kan räcka att bara laga där det blivit en frostskada. Men för att förhindra att det händer snart igen bör man se över hela fasaden.

I Stockholm finns det även många tegelbyggnader. Dessa tegelbyggnader har i regel väldigt bra livslängd. Det gör att det inte är allt för ofta man behöver genomföra fasadrenoveringar på dessa fasader. Dock är det förekommande även här att frostsprängning kan hända och då kan man behöva åtgärda detta.

Renovering av träfasader

Träfasader är även de förekommande i Stockholm. Träfasader har fördelen att vara relativt billiga och har störst möjligheter vad gäller utseende. Detta eftersom man kan måla om dem hur man vill. Nackdelen är att fasadrenoveringar av träfasader är det allra vanligaste då de har lägst livslängd. Samtidigt så kan färgen på träfasader bli dålig redan efter ett par år. Det är viktigt att man sköter om sin träfasad på bästa sätt för att inte behöva fasadrenovera mer än nödvändigt. Det är lätt hänt att smuts och bakterier fäster sig på träfasader. Därför är det viktigt att hålla fasaden ren genom att regelbundet tvätta den. Det är viktigt när man tvättar träfasaden att man använder grönsåpa eller annat miljövänligt medel.  Grönsåpa är fortfarande väldigt effektivt att använda på träfasader

Väl rätt företag för renovering av fasader

Det finns många företag som arbetar med fasadrenovering i Stockholm på ett eller annat sätt. Eftersom att fasaden är så pass viktig så ser man till att alltid ha en fräsch och trevlig fasad så ofta som möjligt.

Priset på en fasadrenovering i Stockholm kan skilja sig åt väldigt mycket. Beroende på yta, material och företag bland annat sätts priset på arbetet som behövs göras. Vad man kan göra är att man hör av sig till dessa företag för att få dem att kolla på arbetet som krävs, därefter så kan man få en offert av dem med ett pris på arbetet.

En fasadrenovering kan höja värdet på huset

Det är i många lägen väldigt lönsamt att genomföra fasadrenovering. Många i Stockholm väljer att göra detta innan man säljer fastigheten eller huset då det påverkar slutpriset på byggnaden. Därmed kan man göra en vinst på försäljningen i slutändan. Vad man kan tänka på när man skall göra en fasadrenovering är att man kan ta tillvara på RUT-avdraget för att på så vis komma ner i kostnad.