dibond plast

Dibond plast

Dibond plast är egentligen inte en speciell plast sort utan mer en variant som är framtagen på ett speciellt sätt. För det är inte en unik plast sort utan man använder polyetylen täcks med aluminium skivor. Det gör att man också kallar dibond plast för en sandwichskiva då det består av två aluminium skivor och en skiva av polyetylen. Aluminium skivorna är knappt en millimeter och materialet i sig är väldigt pålitligt men också användbart. Framförallt är det inom fasad och butiksområden som kan vara intressanta att använda dibond plast i eller på. Materialet är nämligen enkelt att trycka på, vilket gör det väldigt lämpat för både fasader och i en butik. Skyltar kan också produceras av dibond plast.

Materialet är relativt nytt och har därmed inte lyckats visa alla möjligheter som det erbjuder användaren. Men det kommer nog i framtiden att bli ytterst populärt att använda sig av. Det har redan börjat användas för möbelproduktion. Vilket även visar att det är ett slitstarkt material som i stort sett kan användas till nästan allt.

Det är dock inte lika stötdåligt som plexiglas men är fortfarande relativt starkt. Fördelen gentemot plexiglas är att dibond plast inte är känsligt för UV-strålar.

Vad kan man använda dibond plast till?

I dagsläget är dibond plast ett material som används framförallt för skyltning och butiksdetaljer. Men även på fasader och andra likartade platser. Då man enkelt kan trycka direkt på materialet och få det att hålla är det ett material som troligtvis kommer bli populärt inom tryckerivärlden.

Man får nämligen inte glömma bort att det kan vara svårt att få beständiga tryck på många andra material. Något som dibond plast inte alls har utan tvärtom är väldigt enkelt att få ett beständigt tryck på. Vilket gör att man utan tvekan kan använda dibond plast som ett billigare men också mer effektivt material när det gäller skyltning. Även tillfällig skyltning kan vara fördelaktigt om dibond plast används.

Det är precis som allting dock att det är användarens fantasi som sätter gränserna för vad man kan använda dibond plast till. Redan nu används det för att bygga möbler vilket ingen trodde från första början. Materialet är också som vi nämnt relativt nytt och därmed finns det nog många användningsområden som inte är påkomna ännu.

Dibond plast har helt enkelt flera fördelar som andra plastsorter inte på samma sätt har. Framförallt när det gäller att klara av att hålla ett tryck beständigt.

Hur hittar man dibond plast?

Som med allt annat i dagens digitaliserade värld, är det internet som bör vara ens första anhalt. För det är på nätet man kan hitta det mesta, detta gäller även för dibond plast. Däremot kan det vara bra att läsa på om materialet kan användas på det sätt man tänkt sig.

Står det ingenstans så kan man alltid ringa och fråga tillverkaren direkt. De har bra kunskaper om vad materialet kan användas för men också vad det inte bör användas för. Så om man är osäker så ska man alltid ringa och fråga.